Sykkelweekend i Sør Frankrike

sykling_Frankrike

En aktiv sykkelweekend fra torsdag til mandag med en touch av fransk mat- og vinkultur. Arrangeres for grupper på 6 til 8 personer. Her får man oppleve landskapet i Corbieres og  Languedoc fra sykkelsetet i 2 dager og 1 dag viet områdets mat-, vin- og kultur. Alle dager trakteres dere med gourmetmat fra området. Passer for alle i alminnelig god form.

Torsdag :

Ankomst, innkvartering, gjennomgang av program og tildeling av sykler. Middag på huset ( ved  sen ankomst serveres et enklere måltid)

Fredag :

Etter frokost legger vi ut på sykkeltur. Vi sykler gjennom typisk sydfransk landskap, gjennom vinmarker, små landsbyer, naturreservat og langs idylliske Canal de la Robine. Kanalen er en sidearm av Canal du Midi, bygget på 1700-tallet for å binde sammen Atlanterhavet og Middelhavet. Området ved kanalen er spesielt, med vinmarker, rismarker og store havsaltanlegg, pluss et enestående fugleliv. Felles pikniklunsj omtrent halvveis. Turen går i lett og nokså flatt terreng og mesteparten av turen er på sykkelstier eller småveier med svært liten trafikk.  Distanse  55 km. Hjemme venter felles middag med noe passende å drikke.

Sykling_weekendturflamingosyklister_langs_kanalen

Lørdag :

Vi starter tidlig etter en rask frokost, for matmarkedet Les Halles i Narbonne venter ikke. Dette er et levende og tradisjonsrikt matmarked, preget av fagkunnskap, fantastisk utvalg og lokale råvarer, det absolutt motsatte av en turistmaskin. En uovertruffen mulighet til å sikre seg alle slags smaksprøver av det typisk franske, det regionale og det lokale. Vi er med, forklarer, viser og hjelper.

Narbonne er en nydelig og typisk sydfransk by. Canal de la Robine går tvers gjennom sentrum, og det  gamle middelalderkvarteret  ved katedralen og rådhuset byr på små restauranter og elegante butikker.  Midt på Byplassen er den gamle romerriksveien Via Domita gravd frem. Både romerriksveien og katedralen, kjent for sine vakre glassmalerier, er vel verdt et besøk. Fra Narbonne drar vi til Gruissan, en gammel befestet havneby, kjent for produksjon av havsalt. Byen er beliggende like ved vinpmrådet La Clape, som vi besøker etter lunch. Fortsatt er de gamle saltanleggene ute i de lavtliggende våtmarksområdene i full drift. Produksjonsmetoden har nesten ikke endret seg på tusen år. Vi følger produsjonen gjennom de forskjellige stadier, besøker muséet med gamle produksjonsredskaper og kunstutstilling. Her kan handles nydelig havsalt, honning og tapenader før eller etter lunchen i den enkle , men særpregede bistroen, La Cambuse du Saunier, helt ute i saltanlegget. Så bærer det rett inn i la Clape, til Château l’Hospitalet , et av regionens mest anerkjente vinslott, for smaking fra slottets imponerende produksjon. Slottet er en tradisjonsbærer, men også en representant for nytenking og moderne vinproduksjon, resultatet er imponerende. Her er også mulighet å handle med seg «smaksprøver» hjem. Dagen avsluttes med 6 retters middag hentet fra østersfarm og marked, supplert med vin fra Chateau l’Hospitalet.

inngang_hospitaletsaltkjøpvin-matformageri

Søndag :

Etter frokost blir det sykkeltur m/lunsjpakke til Catharenes rike gjennom dalførene i Corbierefjellene via de gamle, idylliske vinlandsbyene Fraisse, Treille og Cave. Ruten går  langs Route de Vins, så her fins det mange små og  store vingårder som kan besøkes. Turen er kupert med noen stigninger og nedkjøringer, lengde ca. 35 km, i hovedsak langs lokale landeveier med begrenset trafikk.

sykkeltur_i_corbieressykling_pust_i_bakkensykling_weekend_corbieres

Mandag:

Frokost og transport til flyplass

Pris kr.  7.900,- pr. person inkluderer :                                                                         

4 overnattinger i dobbeltrom
4 frokoster
2 lunsjer/lunsjpakker
4 middager med vann/vin
Kaffe og the  i huset
Transport til/fra arrangementer

Leie av sykler

Langweekend kan arrangeres for grupper på 6-8 personer på forespørsel vår og høst.

For spørsmål, kontakt oss her eller telefon 934 60 832

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.