Sykkelferie Frankrike med en touch av fransk mat og kultur

sykkel_aboret

På sykkelferie i Frankrike opplever du Syd Frankrike og Corbieres varierte natur og deilige klima fra sykkelsetet.  Med Middelhavsliv.no på sykkelferie bor man fast ett sted hele uken og slipper å pakke opp og ned hver dag. Dere innkvarteres i Roquefort-des-Corbieres, en gammel, liten vinlandsby med ca. 1000 innbyggere. Herfra har vi et glimrende utgangspunkt for ulike sykkelturer i alle retninger. Uketurer for 6-8 personer fra lørdag til lørdag i en hyggelig og uhøytidlig atmosfære. Arrangeres fra begynnelsen av mars til midten av mai og fra september til ut november.

Lørdag :

Ankomst og innkvartering i vårt gjestehus i Roquefort-des-Corbieres. Gjennomgang av ruter, program og tildeling av sykler. Deretter sykler vi gjerne en rekognoseringstur i og rundt byen. Middag på huset (ved sen ankomst serveres et enklere måltid).

Søndag :

Etter frokost legger vi ut på sykkeltur. Vi sykler gjennom typisk sydfransk landskap, gjennom våtmarker, små landsbyer, langs et naturreservat og idylliske Canal de Robin. Canalen er en sidearm av Canal du Midi, bygget på 1700-tallet for å binde sammen Atlanterhavet og Middelhavet. Området ved kanalen er spesielt, med vinmarker, rismarker og store havsaltanlegg, pluss et enestående fugleliv. Felles pikniklunsj omtrent halvveis. Turen går i lett og nokså flatt terreng, stort sett på sykkelstier og småveier med lite trafikk. Distanse ca. 55 km. Forfriskninger og felles middag på huset.

dsc_0044 image opplevelse

Mandag :

Etter frokost blir det sykkeltur m/lunsjpakke til Catharenes rike gjennom dalførene i Corbieresfjellene via de gamle, idylliske vinlandsbyene Fraisse, Treille og Cave. Ruten går langs Route de Vins, så her fins det mange små og store vingårder som kan besøkes. Turen er kupert med noen stigninger og nedkjøringer, lengde ca. 40 km, i hovedsak langs lokale landeveier med begrenset trafikk. Forfriskninger og felles middag på huset.

portel_sykkeltur

Tirsdag :

Med to dagers sykling i beina, blir det en litt roligere dag. Etter frokost kjører vi sydover og inn i Corbieresfjellene gjennom den vakre Maury-dalen til Catharenes rike. Videre tar vi opp Gorges de Galamus, et av Frankrikes mest spektakulære landskaper. Her besøker vi Heremitagen, et lite kloster som henger som et ørnerede i fjellsiden. Helt fra 700-tallet har det vært et religiøst tilfluktssted for troende, og samtidig en vel bevoktet inngang til Catharenes rike. Deretter drar vi mot Catharborgen Peyrepertuse, men før vi begir oss opp i borgen er det tid for lunsj, som vi inntar i en av de stemningsfulle restaurantene i området. Her serveres lokal mat og etter en «plat du jour» og husets vin er det tid for Peyrepertuse med sin utrolige beliggenhet og sitt spektakulære utsyn over Catharriket. Vel nede igjen blir det mulighet for kaffepause i pittoreske Cucugnan før vi drar videre gjennom Corbieresdalen tilbake til Roquefort-des-Corbieres. Forfriskninger og felles middag på huset.

peyrepertusetopp

Onsdag :

Etter en hviledag legger vi ut på sykkeltur igjen. Idag går turen norover i Corbieresfjellene gjennom Portel-des-Corbieres og videre på smale veier gjennom  Château de Lastours sine vinmarker. Vi krysser hovedveien og fortsetter på smale veier, nå gjennom vinmarkene til det kjente klosteret Fontfroide. Dette er en rundtur i Corbieresfjellene og vi kommer tilbake gjennom Portel  hvor de som ønsker det  kan ta med seg en omvisning med vinsmaking på Terra Vinea, en nedlagt krittgruve som i dag er gjort til et museum og samtidig brukes til lagring av områdets vinproduksjon. Etter en varm dag på sykkel føles det deilig å komme ned i den svale gruven. Forfriskninger og felles middag på huset.

sykkellunsj

Torsdag :

Siste turdag og vi sykler sydover gjennom den trivelige småbyen La Palme og videre mellom vinmarkene på slettelandet som fører oss til den hyggelige lille byen Leucate. Her stopper vi gjerne for en forfriskning på byplassen før turen går videre ut til stranden, Leucate Plage hvor vi stopper for lunsj og kanskje en dukkert for de som føler for. Tilbaketuren legger vi over platået Cap Leucate med stopp på det spektakulære utsiktspunktet over stranden i La Franqui, Languedockystens eldste ferieby. Om vi har tid og lyst tar vi gjerne turen ned til La Franqui for en forfriskning på en av de mange restaurantene langs strandpromenaden før vi fortsetter videre hjemover til Roquefort.  Turen går for det meste på nokså flate lokalveier og strand pluss noen mindre stigninger. Lengde ca. 36 km. Dagen avsluttes med felles middag på huset.

sykkel_strand

Fredag :

Etter en aktiv uke med mye fysisk aktivitet, lander vi uken med en mat, vin og kulturdag. Vi starter tidlig etter en rask frokost, for det store matmarkedet  Les Halles i Narbonne venter ikke. Her hentes råvarer til kveldens store middag. Narbonne er en nydelig og typisk sydfransk by hvor Canal de Robin går tvers gjennom byens sentrum. Det gamle middelalderkvarteret ved katedralen og rådhuset byr på små restauranter og elegante butikker, og midt på byplassen er den gamle romerriksveien Via Domita gravd frem. Både romerriksveien og katedralen, kjent for sine glassmalerier, er vel verdt et besøk. Fra Narbonne drar vi til Gruissan, en gammel festningsby ved Middelhavet og et kjent område for saltproduksjon. Fortsatt er de gamle saltanleggene ute i de lavtliggende områdene i full drift. Produksjonsmetoden har nesten ikke endret seg på mer enn tusen år. Vi følger produksjonen gjennom de forskjellige stadiene, besøker musèet med gammelt utstyr og kunstutstilling med tilknytning til håndtverket og området. Det blir mulighet til å handle nydelig havsalt, honning og tapenader før vi inntar saltbakt fisk eller kylling etter ønske, i den enkle og særpregede bistroen, La Cambuse du Saunier, beliggende helt ute blandt salinene. Etter lunsj drar vi til Château l’Hospitalet, et av regionens mest anerkjente vinslott, og smaker på eksempler fra slottets imponerende produksjon. På vei hjem stopper vi ved den lokale østersfarmen hvor vi henter med oss helt friske østers til kveldens middag. Dagen avsluttes med 6 retters middag tilberedt på råvarer fra markedet og østersfarm, supplert med vin fra Château de Lastours og Château l’Hospitalet.

salt_sykkel_gruissan

Lørdag :

Frokost og avreise

Pris : kr. 12.900,- pr. person inkluderer :

7 overnattinger i dobbeltrom

7 frokoster

4 lunsjer/lunsjpakker

7 middager m/vann og vin

Kaffe og the  på huset

Leie av sykler

Transport der det ikke sykles

For spørsmål, kontakt oss her eller telefon 934 60 832

Turene er for grupper på 6-8 personer og vi kan skreddersy programmet etter ønsker og behov. Innholdet i turen kan settes sammen av elementer fra våre øvrige ukeprogrammer etter avtale. På forespørsel kan vi i noen tilfeller ha ukeprogrammet fra fredag til fredag dersom dette korresponderer bedre med flyavganger.

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.

Sammen skaper vi gode opplevelser