Det sydfranske kjøkken er basert på olivenolje, hvitløk , lokalt havsalt, honning og friske urter, og nesten all mat vi lager er basert på oppskrifter hentet fra regionene Occitanie, Provence og Cote d’Azur . Maten preges først og fremst av råvarene, de lokale og tradisjonelle, alt etter sesong og årstid. Når varmen ligger dirrende over landskapet, er det tid for de kalde supper av tomat eller melon, fersk fisk og for skalldyr fra store oppdrettsfarmer i de grunne innsjøene rett innenfor kysten, eller for en stor gryte bouillabaisse – fiskesuppe med dagens fangst, smaksatt med safran, hvitløk og tomater, men også for grillet kjøtt og store salater. Våren er tiden for asparges, først de grønne deretter de store hvite, for den første blomkål og for årets første sitroner, mens høsten byr på andebryst, gryteretter av okse, kylling og svin. Området er kjent for sine kjøttgryter med hvite bønner og konservert gås eller and.   Chevre, hvit fersk eller lagret geitost brukes i matlaging, i salater, som forrett eller dessert. En fersk liten chevre servert med hasselnøtter og lokal akasiehonning er den perfekte avslutning på et godt måltid, gjerne supplert med et lite glass kjølig, søt muscatvin fra Rivesaltes. Blåskimmelosten fra Roquefort sur Soulzon lagd på sauemelk er verdensberømt, la deg friste til å prøve den som dessert med pære og litt solbærgelé.

vin-matfisk vin-matformageri

Mer enn en tredjedel av all fransk vin kommer fra Occitanie. Vinområdet strekker seg i et belte fra Middelhavskysten ved lastours_flere_tønnerMontpellier mot den spanske grensen og fra foten av Massif Central og ut til havet. Området var tradisjonelt ikke kjent for å lage kvalitetsvin, her var det derimot bordviner og enkle landviner som dominerte. Men nå opplever de lokale vinene en imponerende oppblomstring. Dette skyldes store investeringer i moderne vinteknologi, nye druesorter og økende interesse blant vindyrkerne for kvalitetsvin. Klimaet er det ikke noe å si på – sol, varme og svalende vind er nærmest perfekt for vinproduksjon.

lhospitalet3

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.