klippene[1]

Velkommen til Roquefort des Corbieres og Middelhavsliv.no. Kortversjonen av Middelhavsliv er enkel, vi er to med mange års fartstid og mye glede over livet langs Middelhavet, nærmere bestemt i Roquefort des Corbieres ved Frankrikes beste Middelhavskyst i Languedoc. Roquefort des Corbieres ligger opp mot Corbierefjellene med flotte turområder for fotturer og et stort nettverk av veier gjennom vinmarkene som er ypperlige sykkelveier. Middelhavets strender når vi på 10 minutter i bilen. Av større byer i nærheten har vi Narbonne og Perpignan som ligger henholdsvis 15 minutters kjøring nordover og 30 minutters kjøring sørover.

Underveis har vi også lært å sette pris på fjellandskapet i Pyreneene med dets fantastiske turmuligheter, og ikke minst kulturen, tradisjonene, maten og vinen området har å by på. Det er denne gleden over de små, pittoreske landsbyene, den gode Middelhavsmaten og den lokale vinen, landskapet, fjellene og havet vi ønsker å dele med våre gjester, enten de velger en ferie med hovedvekt på aktiviteter, seiling eller mat, vin og kultur. Enkelt sagt  det gode Middelhavsliv.

Til dette har vi restaurert et gammelt vinbondehus i Roquefort des Corbieres, midt i vindistriktet, og med god plass til 8 gjester, utstyrt en stor seilbåt med tilsvarende plass, valgt ut gode tursykler og annet utstyr, ikke minst en rommelig minibuss. Med lokalkunnskap og mange års tilhørighet til området kan vi by våre gjester på opplevelser som man vanligvis ville trenge mye tid og betydelig innsats for å finne frem til. Det viktigste er likevel å kunne by på noe ekte, kan vi kalle det kortreiste opplevelser ? Vin fra området, lokale mattradisjoner, aktiviteter til lands og til vanns som understreker det lokale og det genuine.

per2

PER; Pasjonert seiler, opptatt av lokal mattradisjoner og oppskrifter. De lokale sesongpregede råvarer og den klassiske lokale vinen, de typiske og godt bevarte landsbymiljøene, de gode havnene – rett og slett det gode livet langs Middelhavet.

merete[1]

MERETE; Ivrig med turer, aktiviteter, sykling og fjell, men med plass til kulturopplevelser og vinsmaking. Som eiendomsmegler gjennom mange år kan hun også finne ditt eget drømmehus i det sydfranske.

Huset

For knapt 150 år siden hadde Languedoc et stort økonomisk oppsving. Vinlus herjet i andre deler av Frankrike, slik at vindyrkingen her fikk gode tider. I landsby etter landsby ble det bygget nytt og stort etter tidens forhold, og den karakteristiske landsbybebyggelsen tok form. I et slikt 150 år gammelt vinbondehus holder vi til. Nå er det restaurert og tilpasset dagens krav, men fortsatt er det et hus i gaten, sammen med de andre gamle bondehusene. Landsbyens befolkning bodde tett, mens vinmarkene lå som lappetepper utover landskapet. Slik ser landsbyene langt på vei fortsatt ut, men kravene til effektivitet og maskiner gjør at det etter hvert bygges større enkeltgårder ute i vinmarkene. Men stadig romler traktorene gjennom gatene tidlig om morgenen og stadig ringer byens kirkeklokker både hver hel og halvtime slik at arbeiderne i vinmarken kan passe tiden.

Idag har huset fått fire gjesteværelser, ett med dobbelseng og tre med 2 enkeltsenger. Ett rom har eget bad, de andre har sine bad på gangen. Til gjester er det stue, bibliotek, spisestue og terrasser. selv om der er plass til 8, vil en bestilling til en gruppe på 6 personer medføre at det ikke kommer andre gjester samtidig. Et slikt opplegg gjør også at program og aktiviteter kan tilpasses etter gruppens eget ønske.

Her finner du det meste av det du trenger. Gode tursykler, tursekker,  WIFI –nett  og transport.  Henting og levering på flyplassen ordner vi med egen minibuss, og alle turer og forflyttninger i løpet av uken foregår med samme. Frokost og  de fleste middager  spises i huset, lunsjpakker pakkes til dagsturer, eller vi lager felleslunsj underveis. Har du lyst til å delta i matlaging, eller bare være med å gjøre innkjøp, er du hjertelig velkommen til  det franske kjøkken! Andebryst, saucisse de Toulouse, bouillabaisse, boef Bourgignon, grillede asparges, chevre, fikensalat eller østers – rå eller varmebehandlet – alt står på menyen når bare årstiden er der. Til maten serverer vi gode lokale viner tilpasset årstid og mat.  Således er det meste inkludert, detaljer fremgår av det enkelte program.