OCCITANIE

languedocvinmarkenogbyen

Occitanie som inntil for et par år siden het Languedoc er et herlig og solfylt drømmeland, en region hvor du fortsatt finner det typiske og tradisjonelle franske landlivet straks man kommer innenfor den aller ytterste kyststripe. Det byr på idylliske landskaper og azurblått Middelhav, og ikke uten grunn kaller franskmennene dette området for det nye Provence. Her finnes fortsatt både det opprinnelige sydfranske landliv, masser av plass og masser av ekte opplevelser.

languedocpeyrepertus

Provinsen begrenses i sør av de østlige Pyreneefjellene og følger Middelhavskysten helt opp til Rhône-elvens utløp. Her er det daler og fjell, store vin– og landbruksområder, gamle slott, klostre og borger. På landsbyplassene, i skyggen av platantrærene, spilles ballspillet petanque, og utenfor landsbyene dirrer solen over vinmarkene. Mer enn en tredjedel av all fransk vinproduksjon kommer fra nettopp dette området.

languedocmarket

Sentralt i områdets historie ligger alle  minnene etter romertiden, festningsverker, klostre og ikke minst  etter Catharene.  Catharene var en religiøs retning på 1200–tallet som var kritisk til maktmisbruk og korrupsjon i den katolske kirken.  Catharene hadde sterkt fotfeste i den selvstendige regionen Languedoc, men den katolske kirke forfulgte dem og organiserte korsfarertog for å bekjempe dem.  Borger og festningverker hvor de søkte tilflukt preger fortsatt deler av landskapet. For våre gjester som ønsker å fordype seg i områdets spennende historie og mattradisjoner finnes  blant annet litteratur om Languedoc, Catharene og den lokale mattradisjonen i husets bibliotek.

languedocstrand

Men Occitanie byr ikke bare på idylliske, gamle landsbyer og historiske bygninger. Ut mot kysten ligger lekre strender milevis etter hverandre.  Noen av dem er tett befolket i høysesongen, men her er det alltid mulig å finne sin egen uberørte plass til å stikke tærne i havet. Kysten byr  på badeliv, seiling, strandsykling og lange fotturer langs uberørte strender.

Sammen skaper vi gode opplevelser