Medseiler på seiltur i Middelhavet

Medseileruke_soldekk

Seilturer fra lørdag til lørdag med skipper, arrangeres fra mai til september. Vi tilpasser turstart og avslutning til gjestenes ankomst- og avreisetider. Med skipper og proviantering på plass blir det mer tid til opplevelser og oppdagelser. Mot et mindre transporttillegg henter og bringer vi etter avtale på flyplassene  i Toulouse, Montpellier, Beziers, Girona og Barcelona.

Lørdag :  

Ankomst og gjennomgang av sikkerhetsrutiner samt planlegging av ukens seiltur etter værforhold. Middag ombord. Ved sen ankomst blir det en enklere servering.

Søndag :

Etter frokost kaster vi loss og starter ukens seiltur langs Cote d’Or, Frankrikes vestlige Middelhavskyst og Spanias Costa Brava. Farvannet er i liten grad kjent for norske seilere, men kyststrekningen byr på noen av Middelhavets mest pittoreske havnebyer som Collioure og Cadaques i tillegg til gamle og fortsatt levende kystbyer som Port Vendre og Séte. Landskapet er både preget av kulturminner fra romertiden og samtidig rikt på minner og spor etter moderne kunstnere som Picasso, Matisse, Salvador Dalí og Maillol. Her er fargerikt folkeliv, lekre havner og alt du ser for deg på en seiltur i Middelhavet. Har du bare reist landeveien gjennom disse landskapene har du gått glipp av Costa Bravas utallige små bukter, mange av dem fortsatt ubebygde, av Pyreneene som stuper i havet ved Cap Creuz og av de milelange og ganske uberørte sandstrendene langs Languedockysten. Vinden langs kysten her står oftest fra land, så ofte seiler vi kloss opp til stranden, ankrer for lunsj, bader og soler oss, før vi fortsetter og finner en lun bukt for kvleden. Vi besøker de gamle havnene, og kanskje blir det mulig å besøke Salvador Dalís eventyrlige sommerhus i Port Lligat.

cadaques

Unn deg en uke med seiltur i nytt farvann med bading og soling, nye kystopplevelser, mat, vin og kultur.

Lørdag :  

Etter en fin uke på seiltur er det blitt lørdag igjen, og avreisedag. Etter frokost hentes dere av vår minibuss som sørger for transport til flyplass.

collioure1

Båten
Du møter en vel utstyrt, rommelig og meget velholdt Bavaria 50 Cruiser, med 4 gjestelugarer delvis med dobbeltkøy, delvis med over og underkøyer. For gjester er det 2 toaletter med dusj,  og ellers god plass ute og inne og med alt sikkerhets-  og navigasjonsutstyr på plass. En perfekt båt for korte eller lengre turer i det aktuelle farvannet.  I tillegg  til det seiltekniske er båten blant annet ustyrt med stor solmadrass på fordekket, bimini-soltak over cockpit, badeplattform akter med dusj og badetrapp, jolle med motor.

seilfring

Seilturopplegg
I motsetning til vanlig seilbåtcharter unngår du som medseiler helt alle de praktiske problemene  du vanligvis møter når du skal leie båt. Det er ingen krav til kvalifikasjoner, nybegynnere er like velkomne som erfarne seilere, og vi tar oss av det dere selv ikke måtte ønske å delta i, pluss står for matlaging ombord.  Båten er utstyrt med proviant, håndklær, sengetøy og annet utstyr. Seilturen starter normalt fra båtens hjemmehavn, Port Leucate. Turstart er tilpasset ankomsttid slik at unødig ventetid og kostnader unngås. På flyplassen blir dere møtt av vår minibuss og på samme vis brakt tilbake når turen er avsluttet. Intet behov for å tenke på inn – og utsjekk,  transfer, retur av båt til utgangssted, rengjøring, proviantering  og annet. Ønsker dere andre kombinasjoner, kan seiling kombineres med andre av våre programmer.

salongenny

lunsj-i-cockpit

Priser fra kr. 12.900,- pr. person inkluderer :

  • 7 overnattinger i dobbeltlugar om bord
  • 7 frokoster
  • 6 lunsjer
  • 2 middager
  • vin og vann til måltidene
  • kaffe, the og forfriskininger om bord
  • sengetøy, håndklær
  • rengjøring
  • diesel

under-seil

For spørsmål, kontakt oss her eller telefon 934 60 832

Max 8 deltakere, det gis ingen barnerabatt.

Praktisk seiltøy etter årstid må medbringes av den enkelte. Seilturen krever ingen spesielle seilkunnskaper, men det er en fordel at gjestene er litt sjøvante. Seilingen foregår langs kysten av Languedoc, Côte Vermeille og Costa Brava, alt etter vær- og vindforhold.

På alle turer gjelder værforbehold

Som gjest hos oss får du følgende fordeler :

Ingen dødtid og unødig ventetid.

Båten er klargjort og helt seilklar ved turens start, med sengetøy, håndklær, vann, diesel og proviant for turen.

Ingen plikt til å nå et spesielt mål, seilturen tilpasses farvann, vær og gjester.

Ingen kompetansekrav, turprogrammet tilpasses deltakernes erfaring.

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.

 

Sammen skaper vi gode opplevelser