Uketurer med tema sydfransk mat, vin og kultur fra lørdag til lørdag og arrangeres fra slutten av februar til midten juni og fra slutten av august til begynnelsen av desember.

DSC00811

Lørdag :

Ankomst og innkvartering i vårt landsbyhus i Roquefort des Corbieres. languedocvinmarkenogbyen Byvandring i gamlebyen og en tur i vinmarkene rundt byen. Informasjon om området og programmet for uken. Middag på huset (ved sen ankomst serveres et enklere måltid).

Søndag :

Etter frokost drar vi sydover og inn i Corbieres-fjellene gjennom den vakre Maurydalen til Catharenes rike. Videre tar vi opp Gorges de Galamus, et av Frankrikes mest spektakulære landskaper. Her besøker vi Heremitagen, et lite kloster som henger som et ørnerede i Gorgesfjellsiden. Helt fra 700-tallet har klosteret vært et religiøst tilfluktssted for troende som søkte ensomheten, og samtidig en vel bevoktet inngang til Catharenes rike. Deretter drar vi mot Catharborgen Peyrepertuse, men før vi begir oss opp i borgen er det tid for lunch, som vi inntar i en av de stemningsfulle lokale restaurantene i området. Her serveres lokal mat og etter «plat du jour» og husets vin er det tid for Peyrepertuse med sin utrolige beliggenhet og sitt spektakulære utsyn over Catharriket. languedocpeyrepertus Vel nede igjen blir det mulighet for en kaffepause i pittoreske Cucugnan før vi drar videre hjemover gjennom Corbieresdalen. Felles middag  på huset.

Mandag :

Etter frukost drar vi til Gruissan, en gammel festningsby og kjent område for havsaltproduksjon. Fortsatt er de gamle saltanleggene ute i de lavtliggende våtmarksområdene i full drift. Produksjonsmetoden har nesten ikke endret seg på tusen år. ukematogvinsaliner Vi følger produksjonen gjennom de forskjellige stadier, besøker muséet med gammelt utstyr og kunstutstilling. Her kan handles nydelig havsalt, honning og tapenader før lunch i den enkle, men særpregede bistroen, La Cambuse du Saunier, helt ute i saltanlegget.

la_cambuse_de_saunier

Etter lunch drar vi noen kilometer innover i landskapet for en rusletur langs Canal de Robin. Kanalen er en sidearm av Canal du Midi, et enormt prosjekt fra 1700-tallet som binder sammen Atlanterhavet og Middelhavet. Anlegget er på UNESCO’s verdensarvliste, og er nå en del av landskapsvernområdet for Languedoc. Området ved kanalen er spesielt, med vinmarker, rismarker og store havsaltanlegg, pluss et enestående fugleliv. Turen er ca. 8 km og går langs den flate trekkveien som følger kanalen. Hvis noen synes det blir for langt å gå, kan man kjøre med vår minibuss gjennom deler av det samme landskapet og møte resten av deltakerne ved Port la Nouvelle. Dagen avsluttes med forfriskninger og felles middag på huset.

Tirsdag :

Etter frokost drar vi vestover og besøker Cité Carcassonne,  IMG_3296 Europas største intakte middelalderborg med røtter tilbake til jernalderen. De som har ankommet via Toulouse om kvelden har allerede på veien fått et glimt av en opplyste borgen som troner majestetisk på det lille høydedraget over byen. Etter en rundtur i borgen drar vi direkte til den gamle vinbyen Limoux i hjertet av Languedoc for lunch på Place de la Republique.

DSC_0036

Helt fra 1500-tallet har benedictinermunkene i Abbaye de Saint-Hillaire produsert musserende vin kjent som Blanquette de Limoux, ja det var faktisk her tradisjonen med musserende vin startet, flere hundre år før Champagne, og fortsatt er Limoux i tillegg til Champagne et senter for gode musserende viner.

Etter lunch besøker vi den fremste vinhandleren i Languedoc med et fabelaktig utvalg av områdets viner for en presentasjon og smaking av musserende viner og utvalgte viner fra mindre produsenter.

Besøket i Limoux avsluttes med en liten tur langs elven Aude, og en rolig kaffe på byplassen før vi begir oss østover mot Roquefort des Corbieres igjen. Det blir forfriskninger og felles middag på huset.

Onsdag:

Nå begynner vinslottsbesøkene, og vi starter med det kjente Château de Lastours bare et stykke inn fra Middelhavskysten oppe i Corbieresfjellene. LastoursMed eierskifte i 2004 er det investert stort i oppgradering, kartlegging av terroirkvalitet og nytt produksjonsanlegg, og vinene deres står i stil med dette. Omvisning og smaking, ikke minst av deres kjente Grand Reserve. Etter besøket er det tid for lunch på Prés de la Fontaine. Settingen er enkel, men råvarene er lokale og kokkene førsteklasses.

Neste stopp er Château Haut Gleon som ligger videre inn i Corbieres, i den idyllsike Paradisdalen. Slottets historie går tilbake til 1200-tallet, og broen inn til slottet var del av den gamle romerske landevei allerede for 2000 år siden. Vi smaker på deres tradisjonsrike viner, som står på vinkartet hos mer enn 30 av Michelin-guidens stjernerestauranter. Etter 2 mektige slottsbesøk drar vi i kloster. Abbaye Fontfroid er et av de best bevarte komplette klosteranlegg, og i tillegg en betydelig vinprodusent. Klosteret og vinproduksjonen har 900 års tradisjoner, og selv om klosteret for lengst er nedlagt, fortsetter vinproduksjonen. smaking_lastours Her er vi fortsatt i typisk Languedoc-vinområde. Lokale druer, varme somre med svalende vind og kalkholdig jordsmonn danner basis for typiske viner for området. Så her er det noe for de fleste, et stort kloster som forteller om munkeliv og rikdom, vinmarker og smaking og ikke minst klosterets rosehage med mer enn 3000 roser. Et nydelig sted å avslutte dagens program før vi vender hjemmover til middag og forfriskninger.

Torsdag:

Etter frokost tar vi riksveien sydover til Collioure, av mange betraktet som Frankrikes vakrest beliggende gamle fiskeleie. Byen ligger idyllisk til der Pyrenéene stuper i Middelhavet.

For hundre år siden var den kubismens og fauvismens hjemsted, elsket av Matisse, Picasso, Dufy og Braque. De var tiltrukket av lyset, men også av at det den gang var billig å tilbringe somrene der. I dag er byen populær med gallerier og små butikker i de smale brosteinsgatene.collioureiramme Vi rusler langs strandkanten, nyter havutsikten og de gamle festningene før vi oppsøker motivene fra Henri Matisse og André Deraine, langs Le Chemin du Fauvisme hvor 20 reproduksjoner av deres arbeider er plassert nøyaktig hvor bildene opprinnelig ble malt, og hvor perspektivene er fanget i oppsatte stålrammer.

Lunch inntas på en av de mange restaurantene langs strandkanten, men kaffen sparer vi til baren på Les Templieres, det gamle kunstnerhotellet like nednefor Château Royal (i sin tid slottet til kongen av Mallorca). På hotellet henger mer enn 2000 bilder malt av kunstnere som har bodd der, og i baren er det definitivt ikke ledig veggplass. Så bærer det hjemover igjen. Resten av dagen skal brukes til å komme nærmere vinens røtter. Vi går veien innover i vinmarkene mot nærfjellene, og følger et stykke av catharenes eldgamle stier innover i Corbieresfjellene. De samme stiene har også mer enn to tusen års tradisjon som del av det romerske nettverket av veier og stier som førte inn mot Pyreneene og vider mot Santiago de Compostela helt ves i Galicia. Vi følger med et stykke, opplever det særpregede landskapet, men snur ved den mer enn 2000 år gamle milepælen fra den gamle romerske riksvei Via Domita før vi vender nesen hjemover igjen.

Fredag:

Vi starter med en rask frokost, for det store matmarkedet i Les Halles i Narbonne, venter ikke. Dette er et levende og tradisjonsrikt matmarked, preget av fagkunnskap, fantastisk utvalg og lokale råvarer, det absolutt motsatte av en turistmaskin. IMG_3355 En uovertruffen mulighet til å sikre seg alle slags spiselige suvenirer av det typisk franske, regionale og det lokale.  Vi er med, forklarer, viser og hjelper. Narbonne er en nydelig og typisk sydfransk by. Canal de Robin går tvers gjennom sentrum, og det gamle middelalderkvarteret  ved katedralen og rådhuset byr på små restauranter og elegante butikker. Midt på Byplassen er den gamle romerriksveien Via Domita gravd frem.  Både romerriksveien og katedralen, kjent for sine glassmalerier er verdt et besøk. Vi spiser lunch og går på oppdagelsesferd i Narbonnes gamle bykjerne med røtter tilbake til romertiden.

I 15-tiden setter vi kursen mot Château l’Hospitalet, et av regionens mest anerkjente vinslott, for smaking fra slottets imponerende produksjon. Slottet er en tradisjonsbærer, men også en representant for nytenkning og moderne vinproduksjon, resultatet er imponerende. vinsmaking Her er også muligheter for kjøp av god slottsvin. Dagen avsluttes med 6 retters middag hentet fra østersfarm og marked, supplert med vin fra Châtaeu de Lastours og Chateau l’Hospitalet.

Lørdag :

Frokost og avreise. Transport til flyplassen.

Pris kr. 13.550,- pr. person inkluderer :                                                                    

7 overnattinger i dobbeltrom

7 frokoster

7 middager saltkjøp

Vann og vin til middag

Kaffe og the på huset

Billetter til de severdighetene som er spesifisert i programmet

5 vinsmakingsprogrammer

Transport til/fra arrangementer

Arrangeres på forespørsel for grupper på 6-8 personer.

For spørsmål, kontakt her eller telefon 934 60 832

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.

Sammen skaper vi gode opplevelser

Send oss en mail