Aktivitetsferie Sør Frankrike

Dette er en variert aktivitetsferie med sykkel- og fotturer i det fantastiske landskapet Corbieres. En hyggelig uke i en uhøytidlig atmosfære med en touch av fransk mat og vinkultur. Aktivitetsferie med Middelhavsliv.no passer for alle voksne som er i normalt god form.

Aktivitetsferie_sykling_Frankrike

Program for en ukes aktivitetsferie med Middelhavsliv.no

Lørdag :Ankomst og innkvartering i vårt gjestehus i Roquefort des Corbieres. Byvandring i gamlebyen og en tur i vinmarkene rundt byen. Gjennomgang av program og tildeling av sykler. Middag på huset (ved sen ankomst serveres et enklere måltid).

Aktivitetsferie_sykling_aboret

Søndag :Etter frokost legger vi ut på sykkeltur. Vi sykler gjennom typisk sydfransk landskap. Gjennom vinmarker, små landsbyer, langs naturreservat og idylliske Canal de la Robine. Kanalen er en sidearm til Canal du Midi, bygget på 1700-tallet for å binde sammen Atlanterhavet og Middelhavet. Området ved kanalen er spesielt, med vinmarker, rismarker og store havsaltanlegg, pluss et enestående fugleliv. Felles pikniklunsj omtrent halvveis. Turen går i lett og nokså flatt terreng, stort sett på sykkelstier og småveier med lite trafikk. Vi sykler i bedagelig tempo og man behøver ikke være aktiv syklist for å kunne gjennomføre turen. Distanse ca. 55 km. Forfriskninger og felles middag på huset.

Aktivitetsferie_tur_corbieres

Mandag : Frokost og smøring av nistepakke for fottur i Corbieresfjellene. Vi går gjennom byen og ut i nasjonalparken. Vi følger stiene innover og oppover. De samme stiene som Romerne, pilgrimmene og gjeterne har tråkket på i tusenere av år. Vi får en fantastisk utsikt over slettelandet og innsjøene ut mot Middelhavet. Videre kommer vi forbi gamle grotter og et minnesmerke over falne romere med milepæler som stammer fra litt før Kristus fødsel. Etter en fin dag i fjellet med variert natur avslutter vi gjerne med å avlegge byens bar et lite besøk på veien hjem. Turen er ikke spesielt krevende og passer for alle typer turgåere. Forfriskninger og felles middag på huset.

turseiling

Tirsdag :

Etter to dager med sykkel- og fjelltur, blir det en litt roligere dag med seiling og bading lunsj-i-cockpiti Middelhavet. Vi drar ut med S/Y Monsoon, en Bavaria 50 Cruiser, med god plass ute og inne. Båten har blant annet soldekk og badeplattform med dusj. Ingen forhåndskunnskaper er nødvendig, vi starter med en gjennomgang av båt og utstyr før vi drar ut. De som vil ta aktiv del i seilasen har anledning til det og om noen bare vil nyte solen og havet er det fullt mulig å gjøre det. Underveis ankrer vi for lunsj, bading og soling. Forfriskninger og felles middag på huset.

Onsdag : 

Etter frokost blir det sykkeltur m/lunsjpakke Catharenes rike gjennom dalførene i Corbieresfjellene via de gamle, idylliske vinlandsbyene Fraisse, Treille og Cave. Ruten går langs Route de Vins, så her finnes det små og store vingårder som kan besøkes. Turen er kupert med noen stigninger og nedkjøringer. Vel nede på slettelandet igjen sykler vi ut til stranden i La Franqui for en dukkert og forfriskninger. Turens lengde er ca. 41 km. I hovedsak går turen langs lokale landeveier med begrenset trafikk. Selv med noen lange oppoverbakker er det fullt mulig for alle å gjennomfør turen da vi tar alt i et bedagelig tempo med pauser underveis. Forfriskninger og felles middag på huset.

Aktivitetsferie_sykkellunsj

Hallene_4

Torsdag :

Etter flere aktive dager tar vi turen til det berømte matmarkedet Les Halles, i Narbonne. vin-matformageri Vi starter tidlig etter en rask frokost, for markedet venter ikke. Dette er et levende og tradisjonsrikt matmarked, preget av fagkunnskap, fantastisk utvalg og lokale råvarer, det absolutt motsatte av en turistmaskin. En uovertruffen mulighet til å sikre seg alle slags smaksprøver av det typisk franske, det regionale og det lokale. Vi er med, forklarer, viser og hjelper.

Narbonne er en nydelig og typisk sydfransk by hvor Canal de la Robine går tvers gjennom byens sentrum og det gamle middelalderkvarteret ved katedralen og rådhuset byr på små restauranter og elegante butikker. Midt på Byplassen er den gamle romerriksveien Via Domita gravd frem. Både romerriksveien og katedralen, kjent for sine glassmalerier er vel verdt et besøk.

Fra Narbonne drar vi til Gruissan, en gammel 
festningsby ved Middelhavet og er kjent område for havsaltproduksjon. Byen er beliggende like ved vinområdet La Clape, som vi besøker etter lunch. Fortsatt er de gamle saltanleggene ute i de lavtliggende våtmarksområdene i full drift. Produksjonsmetoden er den samme som romerne introduserte for over to tusen år siden. Vi følger produksjonen gjennom de forskjellige stadier, besøker muséet med gamle redskaper og kunstutstilling med tilknytning til håndtverket og området. Det er mulighet til å handle nydelig havsalt, honning og tapenader før eller etter lunch i den enkle og særpregede bistroen, La Cambuse du Saunier, beliggende helt ute blandt salinene.  Så bærer det rett inn i La Clape, til Château l’Hospitalet, et av regionen mest anerkjente vinslott, for smaking fra slottets imponerende produksjon. Slottet er både en tradisjonsbærer og en representant for  nytenkning og moderne vinproduksjon, resultatet er imponerende. Dagen avsluttes med 6 retters middag hentet fra østersfarm og marked, supplert med vin fra Château l’Hospitalet og Château de Lastours.

vin

Aktivitetsferie_sykkel_strand

Fredag :

Siste turdag i Aktivitetsferien byr på en sykkeltur igjen. Idag sykler vi sydover gjennom den trivelige småbyen La Plame og videre mellom vinmarkene på slettelandet som fører oss til den hyggelige lille byen Leucate. Her stopper vi gjerne for en forfriskning på byplassen før turen går videre ut til stranden, Leucate Plage hvor vi stopper for lunch og kanskje en dukkert for de som føler for. Tilbaketuren legger vi over platået, Cap Leucate med stopp på det spektakulære utsiktspunktet ovenfor den milelange stranden i La Franqui, Languedockystens eldste ferieby. Om vi har tid og lyst tar vi gjerne turen ned til La Franqui for en forfriskning langs strandpromenaden før vi fortsetter videre hjemover. Turen går for det meste på nokså flate lokalveier pluss noen stigninger. Lengde ca. 42 km. Forfriskninger og fellesmiddag på huset.

Lørdag :

Frokost og avreise.

Pris for Aktivitetsferie kr. 12.900,- pr. person inkludert :

7 overnattinger i dobbeltrom

7 frokoster

5 lunsjer/lunsjpakkerAktivitetsferie_strand_og_hjelm

7 middager

Vann og vin til lunsj og middag

Kaffe og the på huset

Leie av sykler

Billetter til de severdighetene som er spesifisert i programmet

Transport til/fra arrangementer der det ikke sykles

Grunnet Covid-19 har vi valgt å legge ned virksomheten i Middelhavsliv. Vi takker for mange gode minner og fine opplevelser gjennom årene sammen med våre gjester.

Sammen skaper vi gode opplevelser